Informatie

Bij een bezoek aan de Poort

informatie overzicht

Bij een bezoek aan de Poort, dient u met het volgende rekening te houden:

Neem uw verwijzing voor het onderzoek mee als u deze ontvangen heeft van uw verloskundige of arts.

Trek makkelijke kleding aan.

Gevulde blaas
Bij een aantal echo-onderzoeken is een iets gevulde blaas wenselijk. Houd hier dus rekening mee. Plas ongeveer 1 uur voor het onderzoek goed uit en drink daarna twee tot drie glazen water.

Latexallergie
Heeft u een latexallergie, meld dit dan meteen voor aanvang van de echo

Medisch onderzoek
omdat de echo een medisch onderzoek is verzoeken wij u vriendelijk uw telefoon op “stil” te zetten, tijdens het onderzoek niet te filmen en/of fotograferen en niet meer dan 2 begeleiders mee te nemen.

Folder
Over de combinatietest en het SEO zijn folders beschikbaar. U heeft deze als het goed is van uw verloskundige ontvangen. Zo niet, vraag hier dan om. Om er zeker van te zijn dat u goed op de hoogte bent van de onderzoeken verzoeken wij u deze folder voor uw bezoek aan de Poort goed door te lezen.

Foto's
U krijgt een uitgeprinte foto mee van de gemaakte echo. Indien u deze wilt bewaren LAMINEER of KOPIEER deze foto NIET! Dit zal uw foto’s vernietigen.

Bij de Poort ontvangt u uw echofoto’s direct op uw mobiel , zo blijven ze altijd mooi van kwaliteit en kunt u ze makkelijk delen. U hoeft hier niets extra’s voor te doen.

Financieel
In sommige gevallen moet u het onderzoek ter plekke afrekenen. Dat kan per pin of cash. Voor details verwijzen wij u naar de prijslijst.

Kinderen in de echokamer?
Het echo onderzoek vindt plaats in een donkere kamer. Onze ervaring leert dat kinderen dit eng kunnen vinden en weinig herkennen van hun broertje of zusje. U moet dan aandacht schenken aan uw kind in plaats van naar de echobeelden kijken en naar de uitleg luisteren. Daarnaast kan de echoscopist zich niet meer optimaal concentreren. Er kunnen fouten worden gemaakt. Er bestaat tot slot altijd een mogelijkheid dat er een afwijkend beeld gevonden kan worden. U en uw partner krijgen dit dan tijdens het onderzoek te horen. Dit roept vaak veel vragen, maar ook emoties op. Voor kinderen is het moeilijk hierbij betrokken te zijn. Om bovenstaande redenen neemt u tijdens de onderzoeken liever geen kinderen mee. U kunt natuurlijk overwegen om buiten de normale echo-onderzoeken om een echo op verzoek te laten maken.

Navelpiercings
omdat een navelpiercing de apparatuur zou kunnen beschadigen verzoeken wij u deze thuis te verwijderen

Stagiaires
Onze echoscopisten begeleiden regelmatig (student-) verloskundigen en artsen die een echo-opleiding volgen. Het is dus mogelijk dat u een stagiaire treft die meekijkt met het onderzoek of het onderzoek onder begeleiding van de echoscopist uitvoert. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, kunt u dit natuurlijk aangeven bij de assistente of de echoscopiste.