FAQ

Dit zijn de meest voorkomende vragen

Mogen kinderen mee naar de medische echo’s?

Dit is niet toegestaan bij medische echo’s. Het echo onderzoek vindt plaats in een donkere kamer. Onze ervaring leert dat kinderen dit eng kunnen vinden en weinig herkennen van hun broertje of zusje. U moet dan aandacht schenken aan uw kind in plaats van naar de echobeelden kijken en naar de uitleg luisteren. Daarnaast kan de echoscopist zich niet meer optimaal concentreren. Er kunnen fouten worden gemaakt. Er bestaat tot slot altijd een mogelijkheid dat er een afwijkend beeld gevonden kan worden. U en uw partner krijgen dit dan tijdens het onderzoek te horen. Dit roept vaak veel vragen, maar ook emoties op. Voor kinderen is het moeilijk hierbij betrokken te zijn. Kinderen mogen wel mee bij echo’s op eigen verzoek.

 

Wat is het wachtwoord om de foto’s van mijn echo’s te bekijken?

Het wachtwoord om de foto’s van je echo te bekijken is poort23.

Moet ik een volle of lege blaas hebben tijdens de echo’s?

Als er een echo wordt gemaakt op je buik is een volle blaas aan te raden (twee glazen water anderhalf uur voor de echo is voldoende). Soms is het nodig dat een echo vaginaal gemaakt moet worden, zodat de echoscopiste een beter beeld krijgt. Bij een vaginale echo is een lege blaas aan te raden. Dit krijg je te horen van de echoscopiste of de assistente.

Krijg ik van alle echo’s ook foto’s mee naar huis?

Dat klopt, er worden een aantal foto’s digitaal naar je verzonden per sms, maar je krijgt ook een aantal foto’s mee naar huis, zodat je ze aan vrienden of familie kunt laten zien.

Hoe moet ik betalen?

De voorkeur heeft om te pinnen. Wanneer de echo is gemaakt, kan je betalen bij de assistent. Mocht het niet lukken om te pinnen, is contant betalen ook mogelijk.

Mag ik ook een spiraal komen zetten als ik niet eerder bij De Poort ben geweest?

Jazeker, ook als je niet eerder bij De Poort bent geweest of nog geen kinderen hebt gehad, kan je bij ons een spiraal laten plaatsen.

Zijn er kosten verbonden aan het voorlichtingsconsult of het plaatsen van anticonceptie?

De kosten voor het voorlichtingsconsultant bedragen 30 euro. De kosten voor het plaatsen van anticonceptiemiddelen hangen af van je zorgverzekering. Sommige verzekeringen vergoeden het helemaal of een deel ervan.